INDRAGÅRDENS KENNEL

 

hus_01

Mitt mål med Golden retriever uppfödning är att försöka få fram hundar som är sunda och starka mentalt med en härlig passion och uthållighet i sitt arbete. Jag försöker att främja de egenskaper som en hund behöver ha för att fungera i jakt och som tjänstehund. Hundarna fungerar bra  även hemma i familjen om de aktiveras på ett för hunden givande sätt.  

Vi vill ge valparna en så bra start i livet som det går. Så de föds och lever sina första åtta veckor tillsammans  med oss. Eftersom både tik och valpar behöver lugn och ro de första tre veckorna så undviker vi besök under den tiden.

För att kunna nå våra mål så vill vi att alla våra valpar blir Ed o Hd röntagde vid ca 15 månaders ålder, ögonlysta och Mh-beskrivna vid ca 18 månaders ålder tillsammans med sina kullsyskon.

Då vi är måna om att valpen och ni får en bra start tillsammans så hjälper vi gärna till med träning o tips tills valpen uppnår två års ålder om intresse finns. Går alltid bra att höra av sig med frågor.

 

Jag själv har haft hund sedan 1989, olika raser som hovawart, schäfer, australian shepard. Min första golden retriever införskaffade jag 1991 och har idag 7 vuxna hemma samt lånar barnens  strävhåriga dvärgtaxar.

Jag är utbildad instruktör inom SBK, SSRK, Golden retrieverklubben, är utbildad i mentalkunskap hund, auktoriserad Agilityinstruktör A-1, hundtjänstinstruktör och Provledare o Kontrollant  inom Patrullhundsverksamheten SBK och Hundbefäl inom försvarsmakten. Jag har även  gått en 1-årig Klickertränarutbildning för Canis. Specialsöksinstruktör SBK. 

Jag tränar främst Tjänstehundsbiten Patrullhund och jakt med mina hundar.

Jag bor med min man och barn i utkanten av Munkfors på en liten gård med fin tillgång till träningsmarker.
Varje år anordnar vi aktiviteter för Indragårdare, ex. Valpträffar, kennelläger, jaktinternat mm.

Vill du ha en Golden retriever att jobba med?
Hör gärna av dig till mig. Annika Lindberg kontakt@indragardens.se eller 070-5850808